دیجیتال مارکتینگ اسپرلوس وب

انواع خطاهای سایت

انواع خطاهای سایت

فهرست مطالب

انواع خطاهای سایت

انواع خطاهای طراحی سایت وب‌سایت‌ها نقش حیاتی در ارتباطات، کسب‌وکارها و ارائه اطلاعات ایفا می‌کنند. از وب‌سایت‌های شخصی و وبلاگ‌ها گرفته تا فروشگاه‌های آنلاین و پلتفرم‌های خبری، هر نوع سایتی نیاز به طراحی و نگهداری دقیق دارد. با این حال، خطاها و مشکلاتی که ممکن است در طول زمان برای وب‌سایت‌ها پیش آید، می‌توانند تأثیرات منفی قابل توجهی بر تجربه کاربری و عملکرد کلی آن‌ها داشته باشند.

گاهی اوقات یک سایت از دسترس خارج می‌شود و به جای صفحه وب سایت، یک خطا به نمایش درمی‌آید. به عنوان مدیر یک سایت باید در کمترین زمان مشکل سایت را حل کنید تا به حالت عادی برگردد. چون در این شرایط ممکن است مشتریان زیادی را از دست بدهید. خطای سایت ممکن است به دلیل مشکل در هاست، دامین یا سایر موارد فنی باشد. به همین دلیل برای حل کردن این دسته از خطاها به یک فرد متخصص نیاز دارید.

 

شناسایی و مدیریت این خطاها نه‌تنها به بهبود عملکرد سایت کمک می‌کند، بلکه به حفظ اعتبار برند و جذب و نگه‌داشت کاربران نیز تأثیر می‌گذارد. از خطاهای ۴۰۰ و ۵۰۰ گرفته تا مشکلات بارگذاری و امنیتی، هر یک از این خطاها می‌تواند به نحوی بر تجربه کاربران تأثیر بگذارد و در نهایت منجر به خروج آن‌ها از سایت شود

انواع خطاها
انواع خطاها

انواع خطاهای سایت می‌توانند تأثیرات منفی بر تجربه کاربری و عملکرد وب‌سایت داشته باشند. در زیر به بررسی مهم‌ترین انواع خطاها و مشکلات رایج در سایت‌ها می‌پردازیم:

 

۱. خطاهای ۴۰۰ (Client Errors)

 

خطای ۴۰۰ (Bad Request):

به این معناست که سرور نمی‌تواند درخواست ارسال‌شده توسط کاربر را پردازش کند. این معمولاً به دلیل اشتباه در URL یا فرمت نامناسب داده‌ها اتفاق می‌افتد.

چه چیزی باعث خطای 400 در المنتور می شود ؟

این خطا معمولاً از درخواستی که به سرور ارسال کرده اید ناشی می شود. در یک سایت المنتوری دلایل بروز این خطا می تواند شامل موارد زیر باشد:

Syntax اشتباه دستورات: اگر syntax یا نحوه نوشتن دستورات درخواست شما نادرست باشد، سرور قادر به درک آن نخواهد بود. به عنوان مثال: اگر پارامترها درخواست به شکل نادرست ارسال شوند یا اینکه پارامتری جابیفتد؛ این حالت ایجاد خواهدشد.

حجم درخواست بزرگتر از توان سرور: این حالت ممکن است در صورتی اتفاق بیفتد که کاربر در حال تلاش برای آپلود فایلی باشد که خیلی بزرگ است یا اگر پارامترهای زیادی در درخواست وجود داشته باشند.

تداخل با پوسته یا افزونه: گاهی اوقات، یک افزونه یا تم ممکن است با سرور تداخل داشته باشد و باعث بروز خطای 400 Bad Request شود. اگر افزونه یا پوسته با نرم افزار سرور سازگار نباشد یا بین افزونه ها یا پوسته ها تداخل وجود داشته باشد، ممکن است شاهد بروز این خطا در سایت باشید.

اشکال در تنظیمات سرور: در برخی موارد، سرور ممکن است به اشتباه پیکربندی شود و باعث بروز ارور 400 شود. اگر نرم‌افزار سرور به‌روز نباشد یا در پیکربندی سرور مشکلی وجود داشته باشد، این اتفاق می‌افتد اما احتمال آن معمولا کمتر از سایر علت های بروز این خطا است.

 

خطای ۴۰۴ (Not Found):

این خطا زمانی نمایش داده می‌شود که کاربر به صفحه‌ای مراجعه کند که وجود ندارد. ممکن است به دلیل حذف یا تغییر آدرس صفحه باشد.

خطای ۴۰۴ (به انگلیسی: HTTP 404) یکی از کدهای وضعیت پروتکل انتقال ابرمتن می‌باشد که با عنوان خطای «یافت نشد» (به انگلیسی: Not Found) شناخته می‌شود. بدین معنی که سرور وب نمی‌تواند منبع درخواستی را پیدا کند.

این خطا نباید با خطای «سرور یافت نشد» (به انگلیسی: Server Not Found) اشتباه گرفته شود. در خطای ۴۰۴ ارتباط با سرور به‌طور کامل برقرار شده، اما منبع درخواستی موجود نبوده‌است؛ در حالی که در خطای «سرور یافت نشد» امکان برقراری ارتباط با سرور میزبان وجود ندارد.

این خطا یکی از رایج‌ترین خطاهای موجود در وب است که معمولاً به دلیل دنبال کردن پیوندهای مرده یا خراب (یا لینک شکسته) به وجود می‌آید.

 

خطای ۴۰۵ (Method Not Allowed):

به این معناست که متد HTTP مورد استفاده (مانند GET یا POST) برای آن URL خاص مجاز نیست.ارور 405 نشان دهنده این موضوع است که سرور متد http مورد استفاده مرورگر کاربر را نپذیرفته است و یکی از ارورهای سمت کلاینت به شمار می رود. به عبارتی این ارور نشان می دهد که مرورگر دسترسی به یکی از صفحات سایت را درخواست کرده است و وب سرور نیز این درخواست را تشخیص داده است اما متد به کار رفته را قبول نکرده است که در نتیجه کاربر قادر به مشاهده صفحه مورد نظر نخواهد بود و با ارور Method Not Allowed مواجه خواهد شد.

خطای 400
خطای 400

۲. خطاهای ۵۰۰ (Server Errors)

 

خطای ۵۰۰ (Internal Server Error):

این خطا عمومی است و به معنای وجود مشکل داخلی در سرور است که مانع از پردازش درخواست می‌شود. این می‌تواند به دلایل مختلفی مانند مشکلات در کدهای سمت سرور یا تنظیمات نادرست باشد.

خطای ۵۰۰ سرور داخلی به این معنی است که وب‌سایت شما در اتصال به کاربر دچار مشکل شده‌ است. به این دلیل که نمی‌تواند برخی کدها را ارائه کند. حالا یا ایراد در کدنویسی صفحهٔ سایت است و یا از سمت سرور دچار مشکل شده‌اید. دلایل زیادی می‌توانند باعث رخ‌داد این خطا شوند. مثلاً مجوزهای نامعتبر، مالکیت نامعتبر، کدهای نادرست در فایل، فایل php.ini یا .htaccess شما، درخواست‌های نامعتبر در اسکریپت و….

راه‌حل:

پیشنهاد می‌کنیم به پشتیبانی هاست خود تیکت بزنید و مسئله را مطرح کنید. آن‌ها با دسترسی‌هایی که دارند می‌توانند سریع‌تر از شما اقدام کنند.

اگر هنگام بازدید از وب سایت خود صفحات خالی یا سفید را مشاهده می‌کنید، بررسی کنید که آیا این مشکل با قطع کردن Cloudflare هم‌چنان ادامه دارد یا خیر و سپس برای کمک با ارائه‌دهنده هاست خود تماس بگیرید.

 

خطای ۵۰۳ (Service Unavailable):

به معنای عدم دسترسی به سرور به دلیل بار زیاد یا نگهداری است. این وضعیت معمولاً موقت است.

«کد وضعیت 503 (خطای Service Unavailable) نشان می‌دهد که سرور در حال حاضر به‌علت اضافه بار موقت یا تعمیر و نگهداری از قبل برنامه‌ریزی شده، قادر به رسیدگی به درخواست شما نیست. این یعنی مشکل موقتی است و احتمالا پس از مدت کوتاهی برطرف می‌شود یا کاهش می‌یابد. سرور ممکن است یک فیلد هدر شامل زمان انتظار مورد نیاز برای درخواست مجدد را به کاربر نمایش دهد.»

وقتی که با ارور 503 مواجه می‌شوید یعنی سرور مورد نظر در دسترس نیست. این وضعیت ممکن است به دلیل بالا بودن ترافیک یا در حال تعمیر بودن وب‌سایت اتفاق بیفتد. برخلاف سایر کدهای خطا، این خطا نشان می‌دهد که وب‌سایت شما آنلاین و در حال اجرا است اما در حال حاضر نمی‌توان به آن دسترسی پیدا کرد.

نکته بسیار آزاردهنده در مورد خطای 503 اطلاعات کمی است که در اختیار ادمین سایت قرار می‌گیرد. در اکثر اوقات، فقط با پیام (سرویس موقتا در دسترس نیست) مواجه می‌شوید. این یعنی مثلا رستورانی با شما تماس می‌گیرد تا بگوید که تعطیل هستند اما مشخص نیست که رستوران مجددا چه زمانی باز می‌شود!

اگر خوش شانس باشید، کد خطای 503 به‌علت در حال تعمیر بودن وب‌سایت وردپرسی شما اتفاق افتاده است. ورودپرس زمانی که در حال به‌روزرسانی یک افزونه، یک قالب یا هسته اصلی خود باشد، سایت شما را در حالت نگهداری (Maintenance) قرار می‌دهد.

خطای 500
خطای 500

۳.انواع خطاهای سایت خطاهای مربوط به بارگذاری و سرعت

 

زمان بارگذاری طولانی:

اگر وب‌سایت به آرامی بارگذاری شود، کاربران ممکن است از آن خارج شوند. عوامل مختلفی از جمله تصاویر بزرگ، کد غیر بهینه و مشکلات سرور می‌توانند باعث این مشکل شوند.

اگر سایت شما کند باشد، کسب و کار اینترنتی‌تان خیلی به شکست نزدیک می‌شود. چرا که سرعت لود برای کاربران اهمیت ویژه‌ای دارد و هرچیزی که برای کاربر مهم باشد برای گوگل هم مهم می‌شود. پس یک سایت کند هم سئو و هم تجربه‌ی کاربری را با ریسک جدی مواجه می‌کند. اولین قدم برای بهبود سرعت سایت سنجش آن با ابزاری مثل Page Speed Insight  گوگل است. تا اینجای راه را همه ما بلدیم. اما بعد از دریافت نتیجه، تحلیل گزارش‌ها و همچنین رفع خطاهای Page speed insight مراحلی است که برای برخی مشکل ساز می‌شود.

انواع خطاهای سایت خطاهای مربوط به فایل‌های CSS و JavaScript:

بارگذاری نشدن یا عدم عملکرد صحیح فایل‌های CSS و JavaScript می‌تواند به ایجاد مشکلاتی در طراحی و تعاملات کاربری منجر شود.

یکی دیگه از خطاهایی که در هنگام تست سرعت سایت با جی تی متریکس مواجه میشیم با عنوان Make JavaScript and CSS external هست که مربوط به فایل‌های CSS و JS میشه. این خطا مربوط به تست سرعت سایت بر اساس الگوریتم‌های گوگل هست و برای همین در ستون Yslow جی تی متریکس اونو میبینیم.

همونطور که میدونید برای استفاده از کدهای CSS و JS در یک سند HTML ما میتونیم از سه روش Inline، Internal و External استفاده کنیم که هر کدوم به شکل خاصی استفاده میشن و به نوعی استفاده از هر کدوم این روش‌ها هم میتونه روی سرعت لود سایت که مربوط به لود و پردازش فایل‌های css و js هست تاثیر گذار باشه.

 

۴.انواع خطاهای سایت خطاهای کاربری

 

نصب نادرست افزونه‌ها و ماژول‌ها:

نصب نادرست یا تداخل افزونه‌ها می‌تواند عملکرد وب‌سایت را تحت تأثیر قرار دهد و منجر به خطاهای مختلف شود.

افزونه های وردپرس امکانات و کارکردهای بیشتری را در وب سایت های طراحی شده با وردپرس ایجاد می کنند. وجود مشکل نصب افزونه می تواند آرامش شما را مختل می کند. مسائل مربوط به نصب افزونه را می توان به دو دسته تقسیم کرد: مسائلی که شما را از دسترسی یا افزودن افزونه های جدید باز می دارد و مشکلاتی که در طول مراحل نصب افزونه رخ می دهد. قبل از بیان مسائلی که در رفع خطای وردپرس رایج تر هستند چند نکته را توجه داشته باشید:

افزونه ها را از سایت های معتبر خریداری کنید.

افزونه های اضافی را حذف کنید تا فضای حافظه را اشغال نکنند.

با تداخل افزونه ها آشنا باشید و موقع افزودن افزونه آن را مدنظر داشته باشید.

افزونه ای را بی دلیل نصب نکنید.

بررسی مشکلات سرور

عدم رعایت استانداردهای SEO:

عدم استفاده از متا تگ‌ها، عنوان‌های مناسب و ساختار URL بهینه می‌تواند باعث کاهش رتبه سایت در موتورهای جستجو شود.

سئوی مثبت

نقطه مقابل سئوی مثبت سئوی منفی است. در سئوی مثبت شاهد آن هستیم که فردی که صاحب سایت است که از قواعد سئو پیروی می‌کند و جهت ارتقاء و رتبه سایت گام بر می دارد و در نهایت از رقبای خود جایگاه بالاتری خواهد داشت. سئوی منفی درست مانند رشوه گرفتن و زیر میزی گرفتن و در نهایت با این ترفندهای غیر اخلاقی رقیب خود را در نتایج گوگل پایین می‌کشد.

 

۵. خطاهای امنیتی

 

حملات هکری:

وب‌سایت‌ها ممکن است هدف حملات مختلف از جمله DDoS، SQL Injection و XSS قرار گیرند که می‌تواند منجر به اختلال در عملکرد یا سرقت اطلاعات شود.

گواهینامه SSL نامعتبر:

اگر گواهینامه SSL وب‌سایت معتبر نباشد، کاربران ممکن است با هشدارهای امنیتی مواجه شوند و از ورود به سایت منصرف شوند.

 

۶. خطاهای محتوایی

 

محتوای تکراری:

وجود محتوای مشابه در صفحات مختلف می‌تواند به جریمه‌های SEO منجر شود و تجربه کاربری را تحت تأثیر قرار دهد.

برای اطاعات بیشتر و آموزش تولید محتوا برای سایت وبلاگ مربوطه را مطالعه کنید.

لینک‌های شکسته:

لینک‌های معیوب که به صفحات غیرقابل دسترس اشاره می‌کنند می‌توانند تجربه کاربری را کاهش دهند و به خطای ۴۰۴ منجر شوند.

 

نتیجه گیری

امیدواریم بتوانید به سرعت خطاهای وب سایت را حتی بدون تخصص فنی زیاد پیدا کرده و برطرف کنید. زیرا اگر تجربه کاربری شما خوب باشد، به احتمال زیاد بر روی ایجاد ایده های جدید برای تولید مشتری های بیشتر و جذب کاربران خود تمرکز می کنید. وقتی صحبت از سئو به میان می آید، باید وب سایت خود را به روز و عاری از خطا نگه دارید.

سئوی وب سایت به عوامل مختلفی بستگی دارد که یک متخصص سئو یا توسعه دهنده وب می تواند به شما کمک کند. با این حال، بسیاری از ابزارهای موجود در بازار می توانند به شما در رفع مشکلات وب سایت بدون مشکل کمک کنند. برخی از آنها رایگان و برخی ابزارهای پولی هستند. شما می توانید بر اساس نیاز  خود انتخاب کنید. توصیه می‌شود وب‌سایت خود را از دیدگاه کاربر نیز بررسی کنید. و اگر چیزی غیرعادی را تجربه کردید، این احتمال وجود دارد که کاربران شما نیز مشابه آن را تجربه کنند. تمام خطاهای وب سایت را برطرف کنید و وب سایت خود را به یک سفر شاد برای کاربران خود تبدیل کنید.

 

باما در اسپرلوس وب همراه باشید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
به بالای صفحه بردن